Armo kantaa 1/2024

Mikä olisi juuri nyt hengellisesti tärkeää?

Esitin tuon kaltaisen kysymyksen useammalle ystävälle. Miten he näkevät ajan? Mikä olisi hengellisesti arvokasta? Mihin tulisi nyt keskittyä?

Evankeliumin totuuden sanasta

Lainaus on KR38 käännöksestä poimien ja lyhentäen: …me kiitämme häntä sen toivon tähden, joka teille on talletettuna taivaissa ja josta jo ennen olette kuulleet sen evankeliumin totuuden sanassa, joka on tullut teidän tykönne, …  se kantaa hedelmää ja kasvaa, … siitä päivästä alkaen, jona te kuulitte ja opitte tuntemaan Jumalan armon totuudessa, … (Kol. 1:5-6)  

Evankeliumin totuuden sana lahjoittaa toivon, joka on talletettuna taivaissa. Evankeliumin totuuden sana kantaa hedelmää ja kasvaa. Tämä kaikki jää saavuttamatta, jos evankeliumia ei julisteta tai kuulla. Sana ”totuus” viittaa myös siihen, että kaikki puhe evankeliumista tai armosta ei tapahdu totuudessa. Silloin hedelmäkään ei ole aito, eikä toivolla ole perustaa.

Kaikkein tärkeintä olisi varmaan, että evankeliumi olisi oikea eli se olisi julistusta Jeesuksen ristin sovituskuolemasta ja ylösnousemuksesta. Synnin rangaistus on poistettu ja kuolema on voitettu. Kristuksessa on kaikki hengelliset aarteet. Meille on lahjoitettu Jumalan sana ja Pyhä Henki. Olemme päässeet lapsen asemaan. Tämä on uskomaton lahja. Ilosanoma on tarkoitettu kerrottavaksi eteenpäin. Taivaaseen talletettu toivo on suuri lohtu ja kannustin. Silti se on vielä kuin salaisuus. 

Näitä Jeesuksen sanoja olen miettinyt paljon. Ja sentähden, että laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien rakkaus.(Matt. 24:12) Jumala on rakkaus ja totuus. Jumalan antama laki ilmaisee meille oikean rakkauden Jumalaa ja lähimmäistä kohtaan. Missä laki hylätään, siellä ei tunneta syntiä, parannusta eikä kaivata anteeksiantoa Kristuksen sovitustyössä. Synti, vanhurskaus ja tuomio ovat tällöin kovin outoja sanoja. Ihmisen ikuinen kohtalo ei enää kiinnosta. Vain tästä hetkellisestä, ajallisesta elämästä pyritään kantamaan huolta siten kuin Jumalan sanasta luopunut ihminen itse hyväksi katsoo. Ehkä ”laittomuus” voisi tarkoittaa jotain tämänkin kaltaista? Myös Jumalan rakkaus on tällöin hylätty, tämä Rakkaus, joka uhrasi ainoan Poikansa.

Mutta se minulla on sinua vastaan, että olet hyljännyt ensimmäisen rakkautesi.” (Joh. Ilm. 2:4) En usko, että tässä on kyse ainoastaan rakkauden tunteiden heikkenemisestä, vaan kenties itse perustan hylkäämisestä. Jeesus on sanonut myös, ettei hän ”heitä ulos” ketään, joka tulee hänen tykönsä (Joh.6:37). Saamme vuodattaa kaikki hätämme ja murheemme Jeesuksen harteille. Jos meillä on tämä tarve, emme ole hylänneet ensimmäistä rakkautta. Rakastava Jumala kutsuu meitä lähelleen, ei työnnä pois. Kristillisiä seurakuntia ja järjestöjä kutsutaan tänäkin aikana oikealle, usein sille alkuperäiselle perustalle, jos ne ovat siitä poikenneet.

Me Jumalan omat olemme erilaisina ihmisinä osasina Kristuksen ruumiissa.  Olemme arvokkaat omalla paikallamme, ja nimenomaan siinä. Keskinäinen rakkaus ja kiitollisuus lisääntyisi, kun kukaan ei jäisi ulkopuolelle. Ei anneta rakkauden kylmetä. Jokainen Jeesukseen uskova on myös lähetetty.  Minkä Jeesus sanoi yhdelletoista opetuslapselleen ennen taivaaseen nousuaan, sen hän sanoi koko kristilliselle seurakunnalle: ”Ja minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti.”(Matt.28:20)

Saamme nostaa päämme ja nähdä mitä meille on lahjoitettu Jeesuksessa Kristuksessa. Tarvitsen kristittyjen keskinäistä rakkautta, rohkaisua, rukousta ja yhteyttä enemmän kuin koskaan. Kaipaan kovasti kauneutta ja muita iloa tuovia asioita. Jumalakin tahtoo, että voimme hyvin ja säilytämme ilon ja kiitollisuuden sekä iankaikkisen elämän toivon. Tässä kaikessa tarvitsemme toisiamme keskellä arkeamme. ”Rauhallisuus ja luottamus on teidän väkevyytenne.” (Jes.30:15)

Olemme voittajan puolella.

Ceta


Rauha rauhattomuuden keskellä , Keijo

Jumala on oikeassa ja ihminen väärässä , antti.a.

Valvokaa ja rukoilkaa, rohkaiskaa itsenne ja nostakaa päänne , Ceta

Raamattu – ihmeellinen kirja! , Pirkko

Tässä ajassa ja tällä hetkellä tärkeää minulle , Pari jaekuvaa ajatuksin, Lea

Lujan kallion päällä ,  Runo ja kuva, Ceta

Armosta pelastettu  , Runo, liisa


Katso ylöspäin!  , Herää valvomaan -lehdestä 1/1934, Urho Muroma


Seuraava numero ilmestyy maaliskuussa 2024. Ajattelin ensin seuraavaksi aiheeksi pääsiäiseen liittyvää, mutta nyt se on kiteytynyt teemaksi ”Erämaa Raamatussa ja kristityn elämässä” tai ”Erämaa johdattamassa ristin juurelle.” 7.3. viimeistelen lehtisen. Erämaateema saattaa sopia hyvin, kun valmistaudumme pääsiäiseen.

Tekijä: Ceta

Armo kantaa aineiston kokoaja ja esille laittaja.