Armo kantaa 2/2024

Erämaa Raamatussa ja Kristityn elämässä

Erämaa johdattamassa ristin juurelle

Aloitin tämän teeman sillä, että tein haun KR33/38 Raamatun nettiversiosta sanalle erämaa. Tuo sana esiintyy peräti 316 jakeessa. Voin toki ajatella, että tämähän nyt johtui vain ympäristöstä, mihin Raamatun kirjoitukset sijoittuvat. Itselleni se kuvastaa kuitenkin syvällisesti ihmisen sisäistä elämää. Erämaa pelkistää, se karsii rönsyjä. Ihminen kaipaisi jotain käsin kosketeltavaa, korvin kuultavaa, silmin nähtävää, heti saavutettavaa. Tai ihminen erehtyy kuvittelemaan, että pinnallinen, näkyvä, voimakas ja menestyvä antaisi sen syvimmän tyydytyksen.

Jumala näkee todellisuuden ja siksi hänen tiensä on toinen. Se on toinen Jumalan rakkauden ja huolehtimisen tähden. Jumalan tahto on, että kaikki voisivat tuntea hänet elämänsä matkalla, ja että kaikki pääsisivät perille.  ”Erämaa” on paikka, johon meitä välillä houkutellaan ja johdatetaan meidän parhaaksemme. Mielestäni on hyvä muistaa, että teemme matkaa kuitenkin toistemme kanssa. Saamme jakaa hengellisiä löytöjä toisillemme ja todeta ettemme ole jääneet yksin, emme ”erämaassa” emmekä muulloinkaan.

Jeesus oli erämaassa perkeleen kiusattavana 40 vuorokautta kasteen jälkeen. Tuon ajan hän oli vetäytyneenä yksinäisyyteen ja myös paastosi. Meille jaetaan evankeliumiteksteissä lähinnä se miten Jeesus vetosi Jumalan sanaan kiusaajan houkutuksia vastaan. Kiusaaja vetosi siihen, että Jumalan Poikana Jeesus voisi ottaa vallan ja kuninkuuden ilman kärsimystietä, ilman sitä mitä varten Jeesus lähetettiin pelastajaksemme.

Meillä on ainainen kiusaus ohittaa risti ja Kristuksen sovitustyö. Ristillä syntimme sovitettiin ja saimme pääsyn Jumalan yhteyteen. Risti edeltää ylösnousemusta. Ei ollut oikotietä. Ei ole oikotietä myöskään meille. Ei sivuuteta ristiä. Jumala antaa meille pysähdyspaikkoja, jotta voimme hiljentyä näkemään. Itsekin voisin miettiä etenkin nyt pääsiäisen alla miten osaisin keskittyä hengellisesti tärkeimpään. On niin paljon sitä mikä tulee kuin väistämättä näköpiiriini, sitä mikä ei ole hengellisessä mielessä tärkeää, eikä auta minua perille kirkkauteen.

Erämaa laulu/runo , antti.a.

Erämaan hiljaisessa odotushuoneessa, akvarelli ja runo, Lea

Janoinen saa juoda , kirjoitus, Keijo

Erämaa – Psalmi 63 , kirjoitus, liisa

Erämaan kätköistä löytyvät kukkaset , kuvakertomus, Ceta

Ajattelen erämaata , runo ja kuva, Ceta

Salaisuus  , runo, liisa

Tärkein kirkastuu – evankeliumin salaisuus

 


Mistä väsynyt saa voimaa? Oletko väsynyt, kristitty ystäväni? Miten voimme auttaa toisiamme? Jostain tämän kaltaisesta ajattelin koostuvan seuraavan nettilehtisen Armo kantaa. Pyydän aineistoa 1.5.2024 mennessä. Tuo voi olla myös julkaisupäivä, jos ei ole odotettavissa lisää aineistoa. 

Tekijä: Ceta

Armo kantaa aineiston kokoaja ja esille laittaja.