Armo kantaa 3/2023

Olemmeko arkoja jakamaan hyviä sanoja?

Hiljattain rohkaistuin suuresti siitä, kun ystävä kirjoitti minulle muutaman hyvän sanan ja yhden raamatunjakeen. Sain todellisen lahjan. Sain lohdutusta ja rohkaisua. Meillä on ehkä mielikuva siitä, että antamisella tarkoitetaan rahaa tai vähintään jotain tarpeellista hyödykettä. Nyt mietin lähinnä oikeaan aikaan jaettuja sanoja. Miten paljon voidaankaan tehdä hyvää sanoilla, jotka Jumala on nostanut sydämelle. Myös varoituksen sanat voivat olla hyviä ja tärkeitä sanoja. Silti tällä kertaa ajatukseni on lohdutuksessa.

Minulla on mielessäni myös toinen kohta Raamatusta, tämä: ”Kiitetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, laupeuden Isä ja kaiken lohdutuksen Jumala, joka lohduttaa meitä kaikessa ahdistuksessamme, että me sillä lohdutuksella, jolla Jumala meitä itseämme lohduttaa, voisimme lohduttaa niitä, jotka kaikkinaisessa ahdistuksessa ovat. (2. Korinttolaiskirje 1: 3-4) 

On tarkoitettu, että kerromme siitä lohdutuksesta mitä saamme eläessämme Kristuksen yhteydessä. Emme ole yksin tällä kristityn maallisella taipaleella. Tarvitsemme toisiamme. Tahdomme kuulla toisiltamme siitä miten he ovat päässeet eteenpäin vaikeuksissaan ja ahdistuksissaan, miten Jumala on auttanut ja lohduttanut. Tahdomme kuulla anteeksiantamuksesta, kiitollisuudesta ja toivosta. On ilo ottaa vastaan ja antaa hengellisiä lahjoja. Meidät on lähetetty kertomaan ilosanomasta, pelastuksesta Jeesuksessa Kristuksessa. Tätä anteeksiantamuksen ja sovituksen sanomaa saamme välittää monin tavoin ja usein niin vajavaisin sanoin.

Joskus yksin jäämisen kokemus on äärettömän syvä. Kuitenkin Jeesus on vierellä ja tuntee kätketyimmätkin surumme ja pelkomme. Tämä tunteminen ulottuu myös lapsuuteemme ja ohittaa oman rajoittuneen muistimme ja ymmärryksemme. Jumala on antanut meille Pyhän Hengen avuksemme ymmärtääksemme Kristuksen työtä, ja jotta voisimme puhua ja kirjoittaa tästä myös omin sanoin, oman elämämme tuntemuksin ja sävyin. Lähimmäisemme yksinäisyyttä voimme usein helpottaa pienellä ja vaatimattomalla tavalla jakaessamme lohdutusta Isän sydämeltä. Ceta

Jaekortti Jes. 43:1  Lea

Lohdun sanoja Raamatusta  YouTube, Lea

Jospa voisin  Runo, liisa

Toivossa iloiset  Kirjoitus ja kuva, liisa

Rauhan jätän YouTube  Ajatuksia videosta ja eheytymisestä sekä runo ”Hänen haavoissaan”, Ceta

Herra hoitaa, Wilhelmi Malmivaara


Pyytäisin aineistoa seuraavaa lehteä varten 23.7. mennessä. Lehti ilmestyy heinäkuun lopulla tai elokuun alussa. Aihe on todennäköisesti ”Meitä kutsutaan lähelle”. Ceta

Tekijä: Ceta

Armo kantaa aineiston kokoaja ja esille laittaja.