Armo kantaa 6/2023

Aiheena on Jumalan johdatus.
Laitan alkuun kaksi sivua tekemästäni runokirjasta. Ne ovat päällekkäin, eivät rinnakkain kuten kirjassa. Näin teen, jotta teksti näkyisi paremmin. Olen pahoillani, mutta leikekuvissa teksti hiukan hämärtyy. Nämä runoni eivät liity mihinkään johdatuksesta suoraan kertovaan raamatunjakeeseen.

Omassa mielessäni Jumalan johdatus on läsnä kaiken aikaa, vaikka emme sitä huomaisi. Se on hetkessä elämistä sekä sitä, että koko elämämme on Jumalan käsissä. Elämme Jumalan katseiden alla, ja kaikki ympärillämme on hänen hallinnassaan. Näen Jumalan johdatuksena sen, että olen syntynyt perheeseen kolmantena lapsena. Jumala on johdattanut niin, että olen elänyt kaikki elämäni kesät Suomenlahden mökkisaaressa. Jumala on johdattanut geeniperimäni, vaikka biologisesti ajatellen se on tullut vanhemmiltani.

Edellä olevan runon kuvituksena on avara näkymä ja opasteena viitta, joka muistuttaa ristiä. Kristuksen sovituskuolema ja ylösnousemus on lahjoittanut meille yhteyden Isään. Jumalan Pyhä Henki ja Raamatun sana ovat oppaamme matkalla.

Saamme rukoilla johdatusta erilaisiin tarpeisiimme. Itsekin olen saanut rukousvastauksia, selkeää johdatusta eri tilanteissa. Toisaalta koko elämä on matkaa, sen jokainen hetki ja vaihe. Uskon, että joskus oma tahtoni ja oma epätoivoinen yritykseni on saattanut estää minua näkemästä Jumalan johdatusta.

Kristuksen ristin tie oli niin järkyttävä, että opetuslapset tavallaan kielsivät sen. Jeesus kertoi selvin sanoin tulevasta kuolemastaan. ”Ei näin saa tapahtua sinulle” -tämä oli kuitenkin opetuslasten ajatus. Ei Jumalan tahto voi mitenkään näyttäytyä tuollaisena – ja kuitenkin Jeesuksen sovituskuolema ristillä oli Jumalan tahto.

”Kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka rakastavat Jumalaa”. Emmekö tällöin ole Jumalan johdatuksessa ja hoivassa kaikissa elämämme tilanteissa ja kipeimmissäkin surun tai yksinäisyyden hetkissä. Hän johdattaa läpi pimeydenkin. Ihmisen silmin emme näe useinkaan Jumalan johdatusta, tarkoitusta tai meille antamaa suojaa.

Psalmissa 139 vakuutetaan, että Jumalan käsi taluttaa meitä mihin sitten menemmekään. Jumalan kasvot näkevät meidät kaikkialla, ja Henki on läsnä opastamassa ja lohduttamassa. Jumalan johdatus on aina enemmän kuin voimme ymmärtää.

Psalmi 139 luettuna, kuvissa taivas ja meren ääret YouTube, Ceta

Hän johdattaa , runo, liisa

Riisuminen vanhasta, jotta voi nousta uutta? , Ceta

Ajatuksia johdatuksesta, Keijo

Minä neuvon, osoitan tien – Lutherin selitystä

Hyvän paimenen johdatuksessa, Lea

Psalmi 23 ääneen luettuna


Seuraavaan numeroon voisi ehkä jokainen laittaa sitä mikä on sydämellä, minkä kokee juuri nyt tärkeäksi. Toki materiaali saisi olla nimenomaan kristillisestä näkökulmasta. Lehden julkaisu menee ensi vuoden puolelle. Pyydän aineistoa 5.1.2024 mennessä. Ceta

Tekijä: Ceta

Armo kantaa aineiston kokoaja ja esille laittaja.