Armo kantaa 2/2023

Löysihän lintunen
Kuka ei rakastaisi lintuja? Pieni lintu on jotenkin niin hellyyttävän suloinen. Iso kotka taas pysäyttää majesteettisella olemuksellaan. Raamatussa on ihania kohtia linnuista.

Tässä on yksi itselleni hyvin läheinen kohta Raamatusta. ”Sinun alttarisi” tulee tekstissä vastaan kuin yllättäen. Kuitenkin itse ymmärrän asian niin, että hiljentyessämme rukoukseen meillekin on lahjoitettu hyvä ja turvallinen paikka. Se on jotain mitä lintuselle on pesä. Tuo kohta on ollut minulle aina viittaus Jeesuksen uhrikuolemaan, sovitukseen, rauhaan Jumalan kanssa. On todellakin turvapaikka, pesä, alttari aina olemassa missä sitten kuljenkin.

Samoin rakastan sanaa ”löysihän”. Se on niin iloa ja positiivisuutta täynnä. Kun kadotamme jotain ja sitten löydämme sen, koemme iloa. Ikä vielä lisää esimerkiksi tavaroiden häviämistä, ja uudelleen löytämistä. Kuitenkin levon ja rauhan löytyminen on vielä jotain suurempaa. Näin ainakin minä koen. Tämän ajan ihminen arvostaisi lepoa ja rauhaa, jos vain ymmärtäisi mistä on kyse ja kuinka sen löytää. Tässä löytämisessä tarvitaan ehkä opastusta, rukousta ja rakkautta.

Minulla on ollut ikään kuin silmissäni seuraava jaekortti. Tämä on ehkä jollekin lohduksi? Se on myös minulle syvää rohkaisua. ”Sinun alttarisi” luki psalmissa jo aiemmin. Nyt vielä täydennetään kuvausta ilmaisuin ”voimansa sinussa” ja ”mielessänsä pyhät matkat”  Mitä suurenmoista voikaan tapahtua elämämme kyynellaaksoille, kun pysymme Herran yhteydessä muistaen matkamme päämäärää. Ahdistuksen ja heikkouden tunteet ovat usein kovin lähellä, vaikka meillä ei juuri tällä hetkellä olisi näkyviä ongelmia, surua tai sairautta. Meitä kutsutaan rukoukseen ja esirukoukseen monin eri tavoin. Jumala vetää meitä lähelleen. Ceta

Toivo   Kuva ja runo, liisa

Armonsa suojassa   Kuva ja runo, Lea

Armosta pelastetut (kuva ja jae)   Isä meidän -rukous  (kuva ja rukous), Ceta

Levähtäkää vähän, Fredrik Wislöff 2.  Muutaman minuutin YouTube, Ceta

Joh. 14 alku 40 sekunttia  Todella lyhyt YouTube, Ceta

Martti Lutherin rukouskirjasesta 1.   Eero Hyvärisen suomennoksen pohjalta (1908)

 


Seuraava numero ilmestyy kesäkuun loppupuolella jHs. Pyytäisin lehteen tarkoitettua aineistoa 16.6. mennessä.  Ceta

Tekijä: Ceta

Armo kantaa aineiston kokoaja ja esille laittaja.