Herra hoitaa, Wilhelmi Malmivaara

Herra hoitaa
Saarnakirjasta Viestejä vaivatuille Julkaisija Herättäjä-Yhdistys, Painopaikka Vaasa Oy:n kirjapaino v. 1982

Lyhentäen sivulta 84 alkaen. Otsake Murheitten keskellä

Herra on ilomme ja virvoittajamme murheissa. Hän sanoi opetuslapsillensa: ”Älköön teidän sydämenne olko murheellinen älköönkä peljätkö.” Jeesuksen sana painuu sydämeen murhetta ja pelkoa poistavana sanana. Niin on laita aina, missä vain on ihmisiä, joilla on Jumalan mielen mukainen murhe.

Murheellinen ei eksy koskaan, sillä Jeesus Kristus on aina häntä lähellä Pyhän Henkensä kautta. ”Lähellä on Herra niitä, joilla on särjetty sydän, ja hän pelastaa ne, joilla on murtunut mieli.” Muista tämä murheen aikana, kun tilasi pelottaa etkä näe eteenpäin pääsemisen mahdollisuutta. Muista, ettet ole yksin, vaan Herra on asettanut sinut ahdistusten ja murheen alle sitä varten, että hän pääsisi luoksesi auttamaan sinua. Hän tulee tukemaan sanallansa, joka alkaa puhua sielullesi: – Älä murehdi, älä itke, älä vapise, älä pelkää. Minä otan pois murheen ja valituksen syyn ja vahvistan kestämään niissä.

Niin hän on aina tehnyt itkeville ja kärsiville ja tekee niin vieläkin lapsillensa. ”Rauhan minä jätän teille: minun rauhani – sen minä annan teille.” Opetuslapset ovat sodassa. Jeesus sanoo maailman ruhtinaan olevan tulossa. Mutta heillä ei ole sotaa Herraa vastaan, vaan he ovat rauhan liitossa hänen kanssaan. Hän on heidän rauhansa ja turvansa sodassa.


Wilhelmin isä oli Niilo Kustaa Malmberg. Lainaus Wikipediasta: ”Elämänsä viimeisenä iltana isä kutsui vuoteensa ääreen nelivuotiaan Wilhelmin, nuorimman lapsensa, ja sanoi tälle: ”Tule, poikani, siunaamaan isää.” Nämä isän sanat jäivät velvoittavaksi kehotukseksi pojan sydämeen koko hänen elämänsä ajaksi.” Malmivaara menetti useita lapsistaan aivan pieninä ja myös puolisonsa lavantaudin seurauksena. Hänen elämässään oli suurta surua, ja hänen turvansa ja lohdutuksensa oli Herrassa.