Martti Lutherin rukouskirjasesta 1.

 

T:ri Martti Lutherin
Rukouskirjanen,
Saksankielestä suomensi Eero Hyvärinen, 1908 WSOY
Poimintoja kirjasta kieliasua kevyesti muuttaen, Ceta Lehtniemi

Jumalan sanassa varjelemisesta

Rakas taivaallinen Isä, minä rukoilen sinua sydämeni pohjasta, että äärettömässä hyvyydessäsi minua vahvistaisit, Hengelläsi valaisisit ja varjelisit. Rukoilen, että ilolla ja kiitollisuudella ymmärtäisin Poikaasi Herraamme Jeesusta Kristusta kirkastavan autuaallisen opin, johon sinun armosi on minutkin kutsunut ja johon olen pimeydestä päässyt. Varjele ja täytä tämä alkamasi työ ja antamasi ymmärrys elämäni loppuun, aina tulevaan elämään ja Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemiseen saakka.

Katso, Herra, tässä on tyhjä astia, suuresti kaipaa se täyttämistä. Herrani, täytä sinä se. Uskoni on heikko, vahvista minua. Rakkauteni on kylmä, innosta minua. Tee minut palavaksi, että rakkauteni lähimmäisiini olisi oikein palava. Minulla ei ole lujaa, vahvaa uskoa; on epäilyksiä ajoittain enkä voi silloin sinuun täydellisesti luottaa. Oi Herra, auta minua ja lisää uskoani ja luottamustani.

Sinussa on minulla koko omaisuuteni aarre kätkettynä. Minä olen köyhä, sinä olet rikas ja olet tullut köyhiä armahtamaan. Minä olen syntinen, sinä olet vanhurskas. Minussa on syntiä kuin virrassa vettä, mutta sinussa on vanhurskauden täydellisyys. Sen tähden pysyn sinun luonasi. Sinulta minä saan ottaa vastaan ja sinulle minun ei tarvitse antaa.